24 Ağustos 2007 Cuma

AÖF BÜROLARI

AÖF BÜROLARI

77 ilde ve Lefkoşe'de 5 olmak üzere 82 AÖF bürosu öğrencilere hizmet vermektedir. Bu hizmetler;

1) Not durum belgesi (Transkript)

Öğrencilerin öğrenim süresince okudukları dersleri ve bu derslerden aldıkları notları gösteren bir belgedir. Bu belge, yurt dışında öğrenim görmek isteyen veya başka bir fakülteye kayıt yaptıranlar, ve mezun öğrencilere gerekli olmaktadır. Bu belgeyi öğrenciler kendileri alabileceği gibi, dilekçelerinde belirttiği kişi ve kurum ve kuruluşlara da gönderebilir.

Mezunlara diploma ile birlikte verilir. Bu belge özenle saklanmalı, gerektiğinde noter tasdikli sureti kullanılmalıdır.

Ara sınıf öğrencileri bu belgeyi Eskişehir Merkez bürodan isteyebilirler.

2) Önlisans Yazısı

1. ve 2. sınıfın tüm derslerinden başarılı olan işletme ve iktisat fakültesi öğrencileri istedikleri takdirde Eskişehir Merkez bürodan alabilirler.

Bu belge için yıl sonu veya bütünleme sınavı sonuçları öğrencinin eline ulaşmasından 20 gün sonra alınabilir.

Önlisans yazısı almak için kayıt sildirmek gerekmektedir.

3) Diploma

Yılsonu ve bütünleme sınavı sonucundan mezun olan öğrencilerin sınav sonuçları fakülteye ulaştıktan 15 gün sonra, mezun öğrenciler bağlı oldukları büroya öğrenci kimlik kartıyla bizzat başvurarak olabileceklerdir.

a) Diplomalar posta ile gönderilmez, öğrenciden başkasına verilmez.

b) Mezun olan öğrencilere çıkma, öğrenim belgesi, yazı gibi mezuniyeti belirten hiçbir belge verilmemektedir.

c) Evlilik, mahkeme kararı vb. nedenlerle ad, soyadında değişiklik olan son sınıf öğrencileri büroya başvurarak bu değişikliği bildirmelidirler.

4) Önlisans Diploması

İktisat ve işletme Fak. öğrencilerinden 1. ve 2. sınıf derslerinin tümünden başarılı olanlara, fakülteden kayıtlarını sildirmek şartıyla önlisans diploması alabilirler.

a) Önlisans diploması almak için;

· Sınav sonuç belgesi elinize ulaştıktan sonra AÖF Bürosuna kaydınızın silinerek, önlisans diploması istediğinizi belirten bir dilekçeniz ve kimlik kartınızla birlikte bizzat başvurmalısınız.

· Büroya başvurduktan 15 gün sonra başvurduğunuz bürodan bizzat kendiniz alabilirsiniz (Diplomanız başka birine verilmez)

· Öğretim gideri ve cari hizmet maliyetlerine öğrenci katkı payı 2.taksidini ödemeyen öğrencilere borçlarını ödemeden diploma verilmez.

b) Önlisans diploması almış öğrenci tekrar lisans tamamlamak isterse her yıl fakültelerce verilen ilanlardan belirtilen tarihlerde başvurup, başvurusu kabul edildiğinde 3.sınıfa kayıt yaptırarak öğretime devam edebilirler.

Lisans ve Önlisans Diplomasını Kaybedenler :

* Bu öğrencilere "bir defaya mahsus olmak üzere" bir belge verilir.

Bunun için;

· Diplomanızı kaybettiğinizi belirten gazete ilanı

· Öğrenci numarası, mezun olduğunuz öğretim yılı bilgilerini içeren dilekçe ile AÖF Bürolarına başvurarak 15 gün içinde belgenizi alabilirsiniz.

· Bu belgeyi başvurduğunuz bürodan imza karşılığı almanız gerekir. Bu belge 2.kez düzenlenmez.

Hiç yorum yok: